Menu

Nieuws

LET OP: Nieuwe baanhandicap tabellen!  

Geplaatst: 20-06-2024

Zoals jullie weten zijn er de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om een aantal afslagplaatsen aan te passen. Onder meer een nieuwe rode tee op hole twee. En ook een aantal forse maar toch redelijke inkortingen voor blauw. We denken dat het daarom voor veel spelers aantrekkelijk wordt om van de blauwe tees gebruik te gaan maken.

Vanwege deze aanpassingen hebben wij samen met de NGF de baan opnieuw ingemeten en heeft een NGF team onze baan opnieuw beoordeeld (gerated). Op basis van deze nieuwe rating zijn nieuwe baanhandicap tabellen voor dames en heren vastgesteld. Los van de nieuwe afslagplaatsen heeft de NGF onze baan een zwaardere waardering gegeven.

Dat komt omdat de NGF nieuwe waarderingen heeft vastgesteld voor hoge rough in het algemeen, en lange hoge- rough-overbruggingen bij een afslagplaats.

Dit zal afhankelijk voor de speler, afhankelijk van de handicap, vaak minstens 1, en mogelijk nog meer extra slagen opleveren.

Deze aanpassing gaat in op woensdag 26 juni!

Dus als je die woensdag of daarna inlogt of inschrijft voor een qualifying ronde krijg je op onze baan direct een nieuwe playing handicap!

Raadpleeg vanaf dan voor je begint de NIEUWE HANDICAP TABELLEN op het prikbord in de entreehal of de websitewww.golfmiddenbrabant.nl/de_baan/stroke_index_tabellen 

Op 26 juni worden ook de tee markers op hun nieuwe positie gezet.

Ook zijn er nieuwe scorecards besteld. Je kunt voorlopig nog gebruik blijven maken van de oude scorecards. De stroke index wijzigt voorlopig nog niet.

In de Nieuwsbrief van juli gaan we wat dieper in op het hoe en waarom van de aanpassingen van de verschillende holes.

 


En onthoud: er bestaan sinds vele jaren GEEN dames- en heren-teeboxen meer. Je kiest namelijk je kleur teebox o.b.v. je WHS-handicap en/of de afstand van je afslag!

Klik/druk op de afbeelding voor vergroting:


Hierbij alvast een previewtje met de afstandstabel met nieuwe afstanden, die ingaat op woensdag 26 juni 2024:

 

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca