1.
Ja. Als je je ervan bewust bent dat de enige plaats waar de bal verloren kan zijn geraakt in een hindernis is mag je GEEN provisionele bal slaan en moet je de hindernisregel toepassen. Nu mag het dus wel. R18.3a
2.
Optie A: Slag en afstand toepassen. Dus terug naar de plek je jouw vorige slag hebt gedaan. In dit geval de afslagplaats. Je mag binnen de afslagplaats een bal op een tee plaatsen. 1 strafslag bijtellen. Als je deze bal geslagen hebt, heb je 3 slagen. R14.6a.
Optie B: Onze plaatselijke Regel toepassen. Bepaal de plek waar de bal vermoedelijk verloren is gegaan (onvindbaar is). Dat is jouw bal-referentiepunt. Trek vanuit dat bal-referentiepunt een lijn naar de fairway, steeds niet dichter bij de hole. Trek de lijn op de fairway nog twee stoklengtes door. Achter deze lijn, in het algemene gebied is jouw dropzone. Drop en speel daar een bal, tel deze slag en tel nog eens 2 strafslagen bij. Je hebt nu totaal 4 slagen. Plaatselijke regel 4.
Zie plaatje onder.
3.
Je mag de hindernisregel alleen toepassen als bekend of praktisch zeker is dat jouw bal in de hindernis ligt. Dat is hier niet het geval. R17.1c
4.
Ja, dat mag. Zolang de bal niet is opgegeven en de drie minuten zijn niet voorbij mag nog steeds een provisionele bal geslagen worden.
BETER is natuurlijk eerst, voordat je gaat zoeken, een provisionele bal te slaan. Daarmee spaar je tijd! R18.3a